Ενδοσκοπικό Εργαστήριο

Στο ενδοσκοπικό εργαστήριο στις Σέρρες διενεργούνται όλες οι διαγνωστικές ενδοσκοπικές εξετάσεις του ανώτερου και κατώτερου πεπτικού σωλήνα (γαστροσκοπήσεις, ορθοσιγμοειδοσκοπήσεις και κολοσκοπήσεις).

 

Γϊνεται λήψη βιοψιών όπου κριθεί απαραίτητο, καθώς και θεραπευτική αφαίρεση μικρού μεγέθους πολυπόδων, ενώ σε συνεργασία με δημόσιες και ιδιωτικές ενδοσκοπικές μονάδες της Θεσσαλονίκης προγραμματίζονται όλες οι άλλες επεμβατικές ενδοσκοπικές πράξεις.

Στον εξοπλισμό του ιατρείου περιλαμβάνονται ενδοσκοπικά όργανα της εταιρείας OLYMPUS με δύο πύργους (σειρά 145 και 165) και υπερηχογράφος Toshiba.

Για την υποστήριξη του ασθενούς κατά την ενδοσκόπηση παρακολουθούνται οι ζωτικές λειτουργίες με Monitor της εταιρείας EDAN (οξύμετρο, συνεχή μέτρηση αρτηριακής πίεσης και ηλεκτροκαρδιογραφική καταγραφή), συσκευή συνεχούς χορήγησης οξυγόνου.

Για την αντιμετώπιση απειλητικών επιπλοκών, μετά από καταστολή, υπάρχουν διαφόρων μεγεθών στοματοφαρυγγικοί αεραγωγοί και λαρυγγικές μάσκες, AMBU καθώς και Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής (AED).

 

Το προσωπικό, εκτός της πολυετούς εμπειρίας, διαθέτει πιστοποίηση (από τον ERC) στην αναζωογόνηση και αντιμετώπιση συμβαμάτων απειλητικών για την ζωή κατά την ενδοσκόπηση και μετά από καταστολή.

Γαστροσκόπηση

Είναι η καλύτερη εξέταση για τη διερεύνηση συμπτωμάτων που μπορεί να οφείλονται σε κάποια πάθηση του οισοφάγου, του στομάχου ή του δωδεκαδακτύλου, γιατί δίνει τη δυνατότητα ακριβούς διάγνωσης και επιβεβαίωσής της με λήψη βιοψιών.

 

Είναι εξέταση ασφαλής και σύντομη (διαρκεί λίγα λεπτά).

Κολονοσκόπηση

Είναι η καλύτερη εξέταση για τη διερεύνηση παθήσεων του παχέος εντέρου γιατί δίνει τη δυνατότητα ακριβούς διάγνωσης και επιβεβαίωσής της με λήψη βιοψιών.

 

Γίνεται με τη βοήθεια ενός λεπτού, εύκαμπτου οργάνου, του κολονοσκοπίου, που έχει τη δυνατότητα αναμετάδοσης της εικόνας, από το εσωτερικό του εντέρου, σε ειδική οθόνη.

Please reload